Blog Single

05 maj

3 alternativer til bil nummer 2

Det er et velkendt faktum, at biler bidrager til udledningen af CO2-gasser. Det gælder ikke mindst i Danmark, hvor vi i dag har over 3 mio. biler kørende på de danske landeveje. Det svarer til, at mere end hver anden person har en bil – vel at mærke inkl. alle personer, der ikke har kørekort, eller af den ene eller anden grund er i stand til at køre bil.

Dette tal er vokset gennem de senere år, og en af årsagerne hertil skal findes i, at flere og flere familier har valgt at anskaffe sig bil nummer 2, så både mor og far har deres egen bil. I en travl hverdag med jobs og børn kan det synes en nødvendighed. For hvad er alternativet?

Det er præcis, hvad du kan læse i denne artikel. Her får du nemlig 3 alternativer til bil nummer 2.

Spring på cyklen

Skal det være så klimaneutralt som muligt, er cyklen det rette valg. Cyklen er et fantastisk transportmiddel. Først of fremmest bidrager den yderst begrænset til forurening af kloden, og sammenligner vi cyklen med bilen udelukkende ud fra miljømæssige forhold, er der absolut ingen grund til at vælge bil nummer 2.

Samtidig giver cyklen dig daglig motion, når du tager den på arbejde. Du sparer således ikke blot miljøet for udstødningsgasser – du får dig samtidig rørt og kommer i bedre form.

Endelig er cyklen også langt billigere end en bil. Selv en spritny og rigtig god cykel koster kun nogle få tusinde kroner, og det er sågar muligt at købe cykler på afbetaling.

Tag offentlig transport

Et andet alternativ til bil nummer 2 er offentlig transport. Her er udledningen af CO2 selvfølgelig større sammenlignet med cyklen – og bilen for den sags skyld – men dette udlignes mere end rigeligt af antallet af personer, der transporteres. Samtidig er flere busser og tog nu begyndt at køre på brint og el, hvilket ikke belaster klimaet i samme grad som offentlige transportmidler, der kører på fossile brændstoffer.

Offentlig transport er også billigere end at købe bil nummer 2. Det offentlige transportnet i Danmark er i dag ganske udmærket, og hvis du anvender offentlig transport dagligt, har du mulighed for at spare endnu mere ved hjælp af forskellige pendlerløsninger.

Drop benzin og diesel – køb en elbil

Tredje og sidste alternativ er faktisk at købe bil nummer 2, men at købe den som en elbil. Kan du ikke undvære bil nummer 2, giver det god mening at købe en elbil, da denne heller ikke bidrager til CO2-udledningen i samme grad som biler, der kører på benzin og diesel. Er bil nummer 2 en nødvendighed, kan du derfor stadig gøre miljøet en tjeneste ved at vælge en elbil fremfor en bil, der kører på fossile brændstoffer.

Related Posts

Leave A Comment