Blog Single

05 maj

Isoler loftet og spar energi og penge

Når det kommer til energirenovering af din bolig, er det ofte en god idé at kigge opad. Nærmere bestemt bør du tage et kig på loftet og se, om isoleringen på dit loft er tilstrækkelig. Hvis loftet ikke er isoleret tilstrækkeligt – eller måske ikke isoleret overhovedet – er der nemlig stor risiko for, at du har en alt for høj varmeregning. Samtidig ”fyrer du for gråspurvene”, hvilket ikke er godt for klimaet.

Miljøfordele ved loftisolering

Det siger næsten sig selv. Hvis du ikke har isoleret dit loft, kan din bolig ikke holde på den varme, du forsøger at opretholde i dit hjem. Varmen suser populært sagt ovenud af dit hus. Det betyder, at der skal et unaturligt højt energiforbrug til for at forsøge at opretholde en behagelig temperatur, og det belaster miljøet unødvendigt meget.

Derudover er det også værd at påpege, at der er lovmæssige krav til din loftisolering. Det gælder blandt andet, hvis du bygger en ny bolig, eller hvis du bygger om i en eksisterende. Disse krav fremgår af bygningsreglementet.

Økonomiske fordele ved at isolere dit loft

Man kan argumentere for, at de miljømæssige konsekvenser af utilstrækkelig loftisolering burde være tilstrækkelig argumentation for en fornuftig loftisolering. Det er imidlertid ikke kun miljøet, der har gavn af din loftisolering – det har din tegnebog også.

Når du isolerer loftet, får du en besparelse på din varmeregning. Besparelsen afhænger af tykkelsen på isoleringen, størrelsen på boligen, prisen på varmen og flere andre faktorer. Det er dog ikke usædvanligt, at du kan spare flere tusinde kroner om året ved at energiforbedre din loftisolering.

Kan loftisolering betale sig?

Om loftisolering kan betale sig, afhænger af to faktorer – den samlede besparelse og dine loftisolering priser. Som tommelfingerregel gælder det, at loftisolering primært kan betale sig, hvis:

  • Du kan få lave loftisolering priser
  • Din bolig har en tynd eller slet ingen loftisolering
  • Dine varmeudgifter er høje

Derudover er der selvfølgelig også det miljømæssige aspekt i beregningen, og her vil det stort set altid kunne betale sig at isolere yderligere, medmindre den nuværende isolering er tilstrækkelig. En bedre loftisolering vil ganske enkelt betyde et lavere energiforbrug – til gavn for både dig og miljøet. Overvej derfor, om ikke det er på tide at gå din loftisolering igennem. Og når nu du er i gang, kan du passende tjekke resten af husets isolering også. Der kan være masser af energi og penge at spare!

Related Posts

Leave A Comment