Blog Single

13 jan

3 gode tips til energioptimering af din bolig

Sponsoreret indhold

Står du og skal bygge nyt hus har du selvfølgelig et bestemt budget. Det kan her være fristende at undlade de energivenlige løsninger, for at få råd til andre ting i din drømmebolig. Lige såvel kan det virke unødvendigt at renovere dit hus, for eksempel skifte vinduer hvis det trækker lidt, når du bare kan skrue op for radiatoren. Denne artikel er her for at fortælle dig om hvorfor du skal investere i at optimere energiforbruget i din bolig.

Hvor skal du gå i gang?

Der er sandsynligvis flere muligheder for at optimere dit energiforbrug end du ved. Det kan for eksempel være isolering af gulve, vægge og tag. Et godt udgangspunkt er at få lavet en termografisk undersøgelse af dit hus. Denne kan via infrarødt lys determinere hvor varmetabet i dit hus er størst. Med en sådan undersøgelse kan du blive klogere på hvad det er der trækker dit energiforbrug op, da ca. 75% af husholdningers energiforbrug går til opvarmning af boligen.

Det er vigtigt at du benytter dig af fagfolk til denne del. Nemovo der tilbyder flytning, ombygning og istandsættelse kan hjælpe dig i gang med at optimere din bolig, så du kan komme i gang med at spare på dit energiforbrug.

Optimering af din boligs energiforbrug er en investering i grøn omstilling

Når du investerer i løsninger der giver dig et bedre indeklima og et mere bæredygtigt energiforbrug, investerer du også i miljøet. Om det er at blive bedre til at lufte korrekt ud i dit hjem, eller det er en komplet renovering af dit hus, er du på miljøets side ved at optimere dit forbrug. De fleste huse kan sænke deres co2 udslip markant, og selv en lille ændring kan have kæmpe betydning over tid.

… Og din økonomi!

En lille ændring kan over tid ændre lige så meget på din energiregning. Det er ikke kun profitabelt for miljøet, det kan også betale sig for dig som forbruger. En investering i dit hjems forbrug af energi kan hurtigt tjenes ind, og der er penge at spare på mange forskellige løsninger. Det er blandt andet muligt at søge tilskud til udskiftning af dit gamle varmeanlæg, efterisolering af dit hus ydre vægge, eller udskiftning af dine gamle vinduer. Du kan desuden også gøre brug af håndværkerfradraget, der giver dig mulighed for at lave energirenovering for 12.000 kr. person om året.

 

Related Posts

Leave A Comment