Jordvarme

Jordvarme er en billig og driftsikker løsning til opvarmning af brugsvand og din bolig

Hvordan virker det?

Et jordvarmeanlæg udnytter den varme, der altid er nede i jorden. Anlægget pumper en frostsikker væske gennem slanger, der er nedgravet i haven, og videre til en varmepumpe, som opvarmer brugsvand og det vand, der pumpes rundt gennem dine radiatorer og dit gulvvarmesystem.

Jordvarme - er det noget for dig?

Jordvarme er en god og langt billigere løsning, hvis du på nuværende tidspunkt opvarmer din bolig med elvarme eller oliefyr. Et jordvarmeanlæg kræver plads i haven. Din have skal derfor som minimum være 300 m2, før der er plads nok til at nedgrave slangerne til et traditionelt anlæg. Er din have for lille, kan du måske stadig få jordvarme, da det som noget nyt er mulig at grave slanger lodret ned i jorden til en dybde på 160 meter. Ellers kan du overveje at investere i en luft til vand varmepumpe i stedet for.

Et jordvarmeanlæg har en lav driftstemperatur, hvilket bevirker at anlægget virker bedst med store radiatorer og/eller gulvvarme. Det er derfor ikke altid optimalt at beholde eksisterende radiatorer ved skifte fra andet vandbåret varmeanlæg.

jordvarme

Fordele ved investering i et jordvarmeanlæg

Der er mange gode grunde til at investere i jordvarme frem for at blive ved med at vedligeholde en dyr varmeløsning baseret på fossile energiformer.

Mindre varmeregning

Dine energiforbedringer giver et lavere energiforbrug og dermed en mindre varmeregning hvert år.

Miljø- og klimavenlig løsning

Jordvarme er CO2-venlig vedvarende energi, som ikke belaster miljøet på samme måde som fossile energiformer.

Mindre vedligeholdelse

En investering i et jordvarmeanlæg giver mindre udgifter til vedligeholdelse af dit varmeanlæg.

Din bolig stiger i værdi

Investering i ny og miljøvenlig varmekilde giver et bedre energimærke og dermed stiger værdien af din bolig.

Hvad koster det?

Et jordvarmeanlæg koster typisk 120.000 - 140.000 kr.

Prisen på jordvarme afhænger af dit hus størrelse, men jordvarme til et almindeligt parcelhus på 130 m2 koster normalt et stedet imellem 120.000 og 140.000 kr. Du skal forvente at der skal nedgraves slanger på et jordareal svarende til 3-4 gange din boligs størrelse. Der ud over er det et krav at dit hus er velisoleret, da et jordvarmeanlægget kan have problemer med at opvarme et dårligt isoleret hus. Hvis dit hus ikke er hulmurisoleret og har 250 mm isolering i loftet, bør du også investere i bedre isolering, så du er sikker på at jordvarmeanlægget fungerer optimalt.

Hvor meget kan du spare?

Du kan typisk spare 14.500 kr. om året.

Hvis du bor i et almindeligt parcelhus på 130 m2 og har en ældre oliekedel, som med et forbrug på 2400 liter olie om året opvarmer huset med radiatorer og gulvvarme, kan du spare ca. 14.500 kr. om året ved at skifte til jordvarme.

Kan man få tilskud til jordvarme?

Ja, du kan få håndværkerfradrag og energitilskud.

Med håndværkerfradraget kan du får et skattefradrag 12.000 kr. per person over 18 år i husstanden. Der ud over kan du få et energiskud, som beregnes ud fra den energibesparelse, som jordvarmeanlægget giver i forhold til din nuværende varmeløsning. Mange kan få ca. 8.000 kr. i energitilskud, når de skifter til jordvarme. Ofte er det installatøren der sørger for søge energitilskud hos energiselskabet.

Køb af jordvarmeanlæg

Prisen på et komplet jordvarmeanlæg inkl. montering kan variere en del fra installatør til installatør. Det kan derfor godt betale sig at undersøge muligheder og priser ved at indhente et tilbud fra 3 forskellige lokale virksomheder.

Med 3 uforpligtende tilbud og løsningsforslag kan du lettere tage den endelige beslutning om jordvarme er en god investering for dig.

(Reklame, 3byggetilbud)

Jordvarme - Få 3 uforpligtende tilbud fra lokale leverandører

NEMT, HURTIGT OG GRATIS TILBUD   HÅNDVÆRKERE I HELE LANDET

Få 5 års entreprisegaranti på 35.000 kr.

Hvis der opstår fejl eller mangler ved det arbejde håndværkeren har udført, så dækker entreprisegarantien fra 3byggetilbud med op til 35.000 kroner til udbedring af disse. Garantien dækker også hvis håndværkeren går konkurs.

Boligforeninger, selskaber og erhverv er dækket for op til 100.000 kroner.

3byggetilbud entreprisegaranti dækker i 5 år og skulle noget gå galt skal du blot følge deres klageguide, som altid kan findes på 3byggetilbud.dk/garanti/

Alt du skal gøre er, at bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på jordvarme hos 3byggetilbud og vælger du en af disse leverandører, er din investering i jordvarme dækket af garantien. Få 3 tilbud på jordvarme – Gratis!

Vedligeholdelse af jordvarmeanlægget

Et jordvarmeanlæg er generelt en meget stabil og driftsikker varmeløsning, der kræver meget lidt vedligeholdelse, men anlægget bør efterses af en installatør en gang om året. Hvis jordvarmeanlægget indeholder mere end 1 kg kølemiddel, er det et krav at anlægget efterses af en uddannet montør en gang om året. Indholder anlægget mere end 2,5 kg kølemiddel, er det et krav at eftersynet foretages af en certificeret montør.

Kilder:

Energistyrelsen, sparenergi.dk

Bolius, www.bolius.dk