Varmepumpe

Du kan spare penge og energi ved at investere i en varmepumpe, hvis din bolig ligger i et område, som ikke er dækket af fjernvarme, og du i dag opvarmer boligen med olie, el eller gas.

Der er 3 almindelige typer af varmepumper

En varmepumpe virker ved at den tager varmen fra jorden eller luften ude omkring dit hus, og overfører varmen til vandbaserede radiatorer eller gulvvarme eller puster varm luft ind i din bolig.

Jordvarme

Jordvarme kan benyttes til at opvarme hele din bolig og dit brugsvand. Systemet kræver vandbaserede radiatorer eller gulvvarme og god plads i haven til at nedgrave slanger. >> Læs om jordvarme

Luft til vand varme

En luft til vand varmepumpe er velegnet til opvarmning af hele dit hus og dit brugsvand. Et luft til varmesystem kræver vandbaserede radiatorer eller gulvvarmesystem.

Luft til luft varme

En luft til luft varmepumpe er velegnet til at supplere dit nuværende varmesystem i enkelte rum, eller som varmesystem til sommerhus eventuelt suppleret med olie, el, gas eller brændeovn.

Krav til varmepumpe

En luft til vand varmepumpe består af en udedel, som ikke er lydløs. Denne bør derfor placeres i en passende afstand til dine naboer, så de ikke bliver generet af støjen. Som tommelfingerregel bør varmepumpens ventilator placeres mindst 5 – 10 meter fra skel.

Et luft til vand varmesystem kræver mindre vandbaserende radiatorer end ved jordvarme. Du kan derfor normalt benytte dine eksisterende radiatorer. Har du ikke et vandbaseret radiator eller gulvvarmesystem, vil det medføre en væsentlig højere pris.

Varmepumpen skal overholde effektkravet i bygningsreglementet, og er der tale om et jordvarmeanlæg, skal du eller installatøren søge tilladelse hos kommunen inden i går i gang.

Varmepumpe

Hvad koster det?

Luft til vand varme koster typisk 70.000 - 100.000 kr.

Et komplet luft til vand varmeanlæg koster små 100.000 kr. og det er derfor lidt billigere end et jordvarmeanlæg. Du kan spare næsten lige så meget ved dette system i forhold til jordvarme, så luft til vand varme er et godt alternativ, hvis du ikke har plads i haven til jordvarmeslanger.

En luft til luft varmepumpe koster typisk 10.000 - 20.000 kr.

Alt efter mærke og model koster en luft til luft varmepumpe små 20.000 kr. inkl. installation. Systemet er velegnet til at supplere eksisterende rumvarmeanlæg og kan med fordel anvendes i sommerhuset, da løsningen er billigere end almindelig elvarme.

Hvor meget kan du spare?

Du kan spare ca. 10.000 kr. om året

Hvis du har en familie bestående af 2 voksne og 2 børn, og i bor i et almindeligt parcelhus på 130 m2 er luft til vand varme ca. 10.000 kr. billigere om året, end hvis du i stedet opvarmer huset og dit brugsvand med oliefyr.

Du kan få tilskud til energiforbedringer

Du kan få både håndværkerfradrag og energitilskud, når du investerer i en varmepumpe. Håndværkerfradraget er 12.000 kr. pr. voksen over 18 år i husstanden, hvor du kan få fradrag for arbejdsløn inkl. moms. Energitilskuddet er ca. 3.000 kr. for en helårsbolig med luft til vand varme og beregnes ud fra den energibesparelse, som din nye varmekilde giver. Energitilskuddet til en varmepumpe i et sommerhus er ca. 700 kr.

Køb af varmepumpe

Du bør tage en installatør med på råd, når du overvejer at investere i et varmeanlæg. Den nemmeste løsning er at bestille 3 tilbud fra lokale installatører og spørge ind til forskelle i de 3 løsninger og priser.

(Reklame, 3byggetilbud)

Varmepumpe - Få 3 uforpligtende tilbud fra lokale leverandører

NEMT, HURTIGT OG GRATIS TILBUD   HÅNDVÆRKERE I HELE LANDET

Få 5 års entreprisegaranti på 35.000 kr.

Hvis der opstår fejl eller mangler ved det arbejde håndværkeren har udført, så dækker entreprisegarantien fra 3byggetilbud med op til 35.000 kroner til udbedring af disse. Garantien dækker også hvis håndværkeren går konkurs.

Boligforeninger, selskaber og erhverv er dækket for op til 100.000 kroner.

3byggetilbud entreprisegaranti dækker i 5 år og skulle noget gå galt skal du blot følge deres klageguide, som altid kan findes på 3byggetilbud.dk/garanti/

Alt du skal gøre er, at bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på varmepumpe hos 3byggetilbud og vælger du en af disse leverandører, er din investering i et varmepumpeanlæg dækket af garantien. Få 3 tilbud på varmepumpe – Gratis!

Vedligeholdelse

En varmepumpe kræver ikke meget vedligeholdelse og har ofte en lang levetid. Det er dog en god ide at få efterset anlægget en gang om året af en fagmand, og undersøge hvilke muligheder der er for at forsikre anlægget, hvis det ikke er dækket af din nuværende boligforsikring.

Kilde: Bolius, www.bolius.dk