Blog Single

13 jan

Kan det betale sig at investere i solceller til din bolig?

Sponsoreret indhold

Selvom regeringen i 2016 fjernede tilskuddet til dine solceller, er det stadig en god investering. Solceller giver dig adgang til jordens mest tilgængelige og uudtømmelige ressource, og så er den gratis. Det kan virke som en stor regning i første omgang, men solceller kan ofte give afkast hurtigere end forventet. Læs med og bliv klogere på, hvorfor du skal investere i solceller til din bolig.

Invester i miljøet

Vælger du at få solceller installeret på din bolig, hæver du din indsats markant for den grønne udvikling. Du er med til at sænke behovet for ikke-klimavenlig energi som det der kommer fra afbrænding af kul og andre ”sorte” energikilder. Du kan sende et signal til energivirksomheder til at investere i bæredygtig energi, og flere andre større firmaer der kan omstille sig til bæredygtige materialer. Den magt du har som forbruger er stor, og dit sats på grøn energi kan sætte et eksempel for alle omkring dig, om det er dine naboer, dine kollegaer og dine børn.

Men kan det nu betale sig?

Selvom din investering allerede fra dag ét er en sejr for miljøet, er det okay som boligejer også at vurdere om det er en profitabel investering for dig. Det korte svar er i de fleste tilfælde ja, men beslutningen er naturligvis individuel. Det afhænger ofte om du skal låne til købet og lånets rente, samt andre faktorer som for eksempel dit forbrug. Mange lokale håndværkere står ivrigt klar disse tider på at arbejde med dig, så kontakt en lokal elektriker på Midtsjælland eller i dit lokalområde og få et tilbud.

Til installeringen skal du huske at du kan få håndværkerfradrag, hvilket kan udligne en stor del af det tilskud du tidligere har kunne få fra regeringen. Solceller er godt produceret og har lang levetid. Dine solceller kræver heller ikke meget vedligeholdelse, udover at de holdes rene. En investering i solceller tjenes oftest hjem inden for 10 år.

Solenergi er for alle

Med det danske vejr vi har haft på det seneste, kan det virke som en dårlig investering, når nu det er solceller du investerer i. Det er det dog langt fra, da solcellerne arbejder så længe solen er fremme. Energien, der optages af solcellen, kan gennemtrænge Danmarks grå skyer og selv på en decemberdag med under en times sol kan solceller levere anseelige mængder energi til din bolig. Det er altså aldrig for sent at komme i gang med at investere i solceller.

Related Posts

Leave A Comment