Blog Single

03 nov

Flere tænker på miljøet i forbindelse med begravelser

Sponsoreret indhold

Der er mange, der gerne vil have indflydelse på deres egen begravelse. Det kan der være mange grunde til, men for nogle handler det om, at de gør det med tanke på miljøet.

Miljøet er noget, der er kommet mere og mere i fokus i løbet af de seneste år. Faktisk så meget, at mange også tænker over det, når de skal på deres sidste rejse.

Spørgsmålet er dog, om en bæredygtig og miljøvenlig begravelse overhovedet er noget, der kan lade sig gøre?

Stiller krav om bæredygtig kiste eller urne

Mange af dem, der har et stort fokus på miljøet, har også et krav om, at de kan blive begravet i en bæredygtig kiste eller bisat i en bæredygtig urne.

Hvis man har et ønske om dette, er det vigtigt, at man finder en bedemand, der kan tilbyde sine kunder, at de kan blive begravet i en sådan kiste eller urne.

Derudover skal man selvfølgelig også have udtrykt det over for de pårørende, der skal stå for begravelsen, inden man tager herfra – det kan man med fordel vælge at gøre i sit testamente.

Vinder mere frem

For ganske få år siden var det ikke noget, som folk tænkte på. Derimod var der ikke mange, der havde krav til, hvordan deres kiste eller urne skulle se ud eller være fremstillet.

Sådan forholder det sig ikke i dag, hvor der er flere og flere, der har et stort fokus på, at de skal have en bæredygtig kiste eller urne, når de bliver bisat.

Er det også noget, du selv har et ønske om, så kan du gøre det lettere for dine pårørende, ved f.eks. at finde en bedemand Århus, der kan hjælpe med at realisere, at du kan få en sådan bisættelse.

Kisten kan ikke undgås

Op til flere så gerne, at man helt kunne undgå en kiste. Faktum er dog, at det ikke kan lade sig gøre. Det er nemlig et lovkrav, at man skal bisættes i en kiste eller urne.

Såfremt man ikke ønsker dette, er det naturligvis muligt at få sin aske strøet ud over havet eller lignende. På den måde kan man i hvert fald undgå at skulle begraves i en kiste.

I takt med, at der er kommet mere fokus på det, er der også flere bedemænd, der er begyndt at tilbyde mere bæredygtige kister, hvorfor det sagtens kan lade sig gøre at finde.

Related Posts

Leave A Comment