Blog Single

19 aug

Tænk grøn energi ind i dit næste boligkøb

Sponsoreret indhold

Når du skal købe ny bolig, er det en god ide at have grøn energi som en vigtig faktor, når det kommer til hvilken bolig du skal vælge. Hvordan ved man, hvor grøn en bolig egentlig er når man skal købe? Det kan du læse mere om her.

Gå efter energimærke

Alle boliger der skal sælges eller udlejes i mere end 4 uger, skal have det man kalder et energimærke. Et energimærke fortæller dig, hvor energieffektiv en bolig er. I Danmark er det lovpålagt at have energimærket synligt på boligannoncer, så dig der skal købe ny bolig, nemt og enkelt kan se, hvor energieffektiv den bolig du kigger på er. Energimærkningen går fra A til G, der A er den absolut bedste energimærkning og G er den dårligste. Jo ældre en bolig er, jo større chance er der for, at den vil have en dårlig energimærkning. Det er dog relativt, hvor dårlig en energimærkning kan være. En bolig fra 50erne med energimærke D, vil for eksempel være bedre end en helt ny bolig med samme energimærkning.

Du skal derfor kigge nærmere på ting som faktisk forbrug i tillæg til energimærkningen, og tage boligens alder med i overvejelserne. Det er nemlig også sådan, at ældre boliger gerne er dårligere isolerede, har mindre grønne teknologiske løsninger og bruger mere energi. Det er også årsagen til, at de scorer dårligere på energimærkningen. Hvis du vil have en grøn bolig, er dette et vigtigt punkt at kigge på, når du ser efter ny bolig. Men det er også en god ide at få rådgivning omkring, hvad der kan forbedres.

Sammenlign flere boliger

Få køberrådgivning og sørg for at du ikke opdager forhold ved den bolig du har ønsket dig, når det er for sent. Med køberrådgivning er du helt sikker på, ikke at blive snydt når det kommer til køb af ny bolig, og du kan også få rådgivning omkring energimærkning af boliger. Du kan også få indsigt i energiforbruget, som den tidligere ejer har haft gennem det sidste år, men dette er ikke noget som du skal lægge for meget i. Den forrige ejer kan have vaner der får boligen til at virke mindre grøn, end den egentlig er. Selv om det kan være en god pegepind, er det ingen absolut sandhed. Fokuser derfor heller på selve energimærkningen, og om der findes særlige løsninger, for eksempel solcellepaneler, der gør boligen lidt grønnere.

Tænk grøn energi ind i dit næste boligkøb, og vær med på at skabe en bedre fremtid.

 

Related Posts

Leave A Comment