Blog Single

21 aug

Fordelene ved lyddæmpende glas i din bolig

Sponsoreret indhold

Langt de fleste foretrækker en bolig uden udefrakommende støjgener. Men det er ikke altid lige nemt at holde støj og larm ude. Bor du i en storby, tæt på en trafikeret vej eller med en togbane i nærheden, så kan du mindske lydgenerne i din bolig ved at sætte lyddæmpende glas i dine vinduer. Læs mere her.

Du kan også altid tjekke Spar Vinduer for inspiration, hvis du er på udkig efter nye vinduer og døre.

trafikeret vej der kan give støj gennem vinduer og døre

Hvilke former for lyd kan glasset dæmpe?

Der er naturligvis forskellige former for lyd og støj. Det kan virke utroligt, men faktisk kan glas dæmpe al lyd, som det menneskelige øre kan opfatte. Lyden består nemlig af bølger, der bevæger sig gennem både luft, vand eller de forskellige materialer på dit hus.

Døjer du med lydgener fra naboer, nærliggende fabrikker, håndværkere, byggeri eller støj fra biler, busser og tog? Så kan lyddæmpende glas afhjælpe problemet.

Hvordan fungerer det?

Der er forskellige faktorer og karakteristika ved det glasset, der samlet bidrager til at dæmpe lyden, der prøver at trænge igennem. Herunder kan du læse en oversigt over, hvad der kan have betydning for den samlede lyddæmpende effekt af dine vinduer.

Tykkelse

Et tykkere glas er automatisk også tungere. Dermed har lydbølgerne svært ved at starte svingninger i glasset.

Støjdæmpningen forbedres med 2 forskellige tykkelse af glas. Derfor skal der helst være variation i tykkelsen af glas.

Laminering

En rude med lamineret glas, dvs. 2 lag glas med folie imellem, har en større lyddæmpende effekt end samme tykkelse glas uden folie. Dertil kan du opnå et endnu bedre resultat med en særlig lyddæmpende folie.

Dobbeltkonstruktion

Har du et stort behov for lyddæmpning, kan der laves en såkaldt dobbeltkonstruktion. Der sættes yderst en termorude med god afstand mellem de 2 lag glas, hvor det ene glas tilmed er lamineret. Indvendigt monteres en forsatsrude i sin egen ramme eller karm, der lydmæssigt er isoleret fra termorudens karm med et afstandsstykke i gummi mellem rammerne.

Vinduets konstruktion

Vinduer, der kan åbnes, lydisolerer helt automatisk ringere end termoruder, der er monteres fast i rammen. Det gør de, da lyden lettere trænger igennem, hvor der er mindst muligt modstand.

Derudover har det også betydning, hvordan vinduer er fastgjort, hvilke tætningslister og glaslister, der er anvendt, samt hvordan der er fuget omkring vinduet.

Vindueskarmen

Den lyddæmpende effekt afhænger ikke blot af, hvor godt ruden dæmper lyden. Faktisk har karmen også en stor betydning for den lyddæmpende effekt. Det giver også sig selv, at det ikke hjælper noget, at glasset er lydisoleret, hvis lyden går lige igennem karmen.

Vidste at du også kan få lyddæmpende glas i døre dvs. yderdøre og hoveddøre?

Related Posts

Leave A Comment