Blog Single

01 sep

Grønne varmekilder stadig i fremgang 

Sponsoreret indhold

Varmepumper er på vej frem i Danmark. Mange vælger at installere en varmepumpe som et alternativ til et oliefyr, der er dyrt at fyre med i det lange løb. Her kan en varmepumpe vise sig at være en mere energi- og miljøvenlig løsning i det lange løb. Samtidig er der penge at spare ved at installere en varmepumpe i sit hjem.  

De pumper i hjemmene derude. Varmepumpen bliver mere og mere populær, så danskerne kan holde varmen om natten og om vinteren. Som et alternativ til dyre energikilder som el-radiatorer og oliefyr, kan varmepumpen være en fremragende løsning, både når der skal spares penge og strøm.  

Der findes flere slags varmepumper på markedet. De fungerer på den måde, at de trækker energien ud af eksempelvis jord eller luft udenfor for så at omsætte det til varmeenergi indenfor. Der findes således jord-til-vand og luft-til-vand-varmepumper, der varmer vandet op indenfor som det får udefra. Selv hvis det er koldt udenfor, så er der stadig masser af energi i både jord og luft at hente. Her kan du læse mere om luft til vand varmepumpe priser. 

Sådan fungerer en varmepumpe 

Den letteste måde at beskrive en varmpumpe på er lidt som en slags omvendt køleskab. Det er mest oplagt at tage luft-til-luft-varmepumpen som eksempel. Et køleskab suger varmen ud af luften inde i et lukket rum, mens den tager varmen og placerer et andet sted sandsynligvis bagpå. Der er altid en god varme bagpå et køleskab. 

En varmepumpe fungerer efter samme principper. Den trækker energi ud af luft eller jord ved at køle den ned for så at koncentrere varmeenergien et andet sted. Det er så enten luften indenfor eller et vandanlæg, der fører vandet rundt i hele huset. På den måde fungerer det lidt som et fjernvarmeanlæg.  

Spar penge med en varmepumpe 

Varmepumper behøver ikke være en dyr investering for dig. Hvis alternativet er et oliefyr, så vil er det anslået, at du vil kunne spare op til halvdelen af dine varmeregning med en ordentlig varmepumpe derhjemme. Det er en betragtelig sum.  

Samtidig vil det være en mere miljøvenlig løsning. Det koster ikke så meget energi at omdanne energien udefra til varme. Derfor skal du ikke bruge nær så meget i CO2-udgifter her, som du skal, hvis du eksempelvis varmer dit hjem op med almindelig elektricitet eller oliefyret. Du kan derfor med god samvittighed overveje, om ikke en varmepumpe er løsningen til dit hjem. 

Related Posts

Leave A Comment