Blog Single

14 jul

Sådan kommer du i gang med energirenovering

Sponsoreret indhold

Der er mange gode grunde til at overveje en energirenovering af din bolig. Du kan spare penge på varmeregningen og øge værdien af din bolig, og samtidig få fradrag ved hjælp af håndværkerfradraget. Og så gør du tilmed miljøet en tjeneste!

Har du fået mod på at energirenovere din bolig, kan du passende læse med her, hvor vi kommer med tips og idéer til, hvordan du kan påbegynde energirenovering af din bolig.

Hvad vil du renovere?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad du ønsker at renovere på din bolig. Skal der nyt tag på? Måske trænger radiatorerne til at blive udskiftet? Eller hvad med isoleringen?

Der er nok at vælge imellem, men inden du beslutter dig, er det en god idé at se lidt nærmere på dit budget. Har du et mindre budget til energirenovering, nytter det ikke noget at vælge et nyt tag – her kommer du ikke langt for under 100.000 kr.

Når du fastlægger dit budget, er det vigtigt, at du husker at tage højde for håndværkerfradraget, som er på 12.500 kr. per person i 2020. Sørg også for at indhente forskellige tilbud fra håndværkere – der kan være forbavsende stor forskel på prisen på en opgave afhængigt af hvilken håndværker, du vælger.

De mest populære energirenoveringer

Efter at have fastlagt et budget, er næste skridt at fastlægge hvilken renovering, der skal foretages. Her kan du med fordel skelne til de hyppigst forekommende energirenoveringer, da det oftest er dem, der bedst kan betale sig.

Og hvilke er det så?

Et område, hvor der ofte kan være store besparelser at hente, er på isolering. Har din bolig en mangelfuld isolering, kan en sådan renovering straks aflæses direkte i dit varmeregnskab, og samtidig kan en forbedret isolering også resultere i et forbedret indeklima.

En anden mulighed kan være at skifte oliefyret ud med et grønnere alternativ; f.eks. en varmepumpe. Varmepumpen hjælper både til en lavere varmeregning, en øget ejendomsværdi og ikke mindst et grønnere aftryk. Du kan læse mere om varmepumper og udskiftning heraf på VVS-oversigt.dk.

Derudover er det også populært at udskifte gamle vinduer og døre. Hvis gamle vinduer eller døre står og hænger, går det ud over boligens isoleringsevne, og dermed også dit varmeforbrug. Fordelene ved at skifte dem er altså derfor rundt regnet de samme fordele, som du får ved at efterisolere.

Ovenstående er blot et udsnit af mange forskellige muligheder indenfor energirenovering. Nu gælder det blot om at få fastlagt dit budget, fundet et renoveringsprojekt og komme i gang!

Related Posts

Leave A Comment