Blog Single

10 jul

Energirenovering af bolig

På tide at energirenovere din bolig?

Annoncørbetalt indhold

Spar penge og forøg husets værdi med miljøvenlig renovering

Der er god grund til at fremtidssikre boligen i form – både fordi du vil spare på de altid stigende udgifter til varme, el, vand og så videre, men så sandelig også fordi vi i fremtiden må spare klimaet for yderligere CO2-udledning. Hertil kommer at du aktivt øger boligens værdi i fremtiden, når du sørger for bedre udnyttelse af energi samt isolation.

Uanset om du står over for en større renovation af huset eller om du blot har behov for at ordne enkelte områder og installation i boligen, kan det betale sig at lave et grundigt budget. Mange af de innovative og bæredygtige installationer er nemlig en større udbetaling, som tjener sig ind over 5-10 år. Indtænk derfor din fremtidige boligsituation såvel som arbejdssituation i dette budget.

Du skal også tænke på, om de nye installationer vil ændre på praktiske vaner i huset eller om der er æstetiske eller større byggemæssige udfordringer ved at vælge én løsning frem for en anden.

Isolering er det bedste sted at begynde

Én ting er at installere solfangere på taget af boligen for at få bæredygtig varme til husholdning og opvarmning såvel som en billigere varmeregning – men er boligen ringe isoleret, kan regnskabet næppe gå op i sidste ende.

Når det kommer til isolering, står du ofte mellem et valg om efterisolering og at isolere helt på ny. Efterisolering er en god løsning, hvis huset er ældre og derfor ikke er tidssvarende isoleret i dag. Det kan fx være hulmursisolering eller isolering på loftet, så varmen ikke ledes oven ud af huset. Efterisolering kan også benyttes, hvis der er plads til et ekstra lag isolering under fx gulvet. Du kan således få huset isoleret godt og grundigt, også til ganske fornuftige priser og et lidt mindre renoveringsbudget.

I gennemsnit er det mere end 30% af Danmarks forbrug af energi, der går til opvarmning af huse og bygninger, så isolering og efterisolering er bestemt et af de allermest ressourcebesparende steder, du kan sætte din renoverings-indsats ind.

Gå over til en CO2-neutral opvarmningskilde

Der findes et væld af bæredygtige teknologier, der kredser om opvarmning af boligen, og hvilken du skal vælge, må være op til dit behov og eventuelt de installationer, du allerede har i boligen.

En af de mest populære måder at energirenovere boligens opvarmning er at installere en varmepumpe i boligen. Det kan enten være luft-til-vand varmepumpe eller en varmepumpe, der benytter sig af jordvarme-teknologi. Disse CO2-neutrale opvarmningsmetoder kan være en stor udbetaling, men vil ofte betale sig ind på maksimalt 10 år – og herefter sparer du store udgifter til varme.

Læs om monteringen af varmepumpe her, hvor du også vil få et godt overblik over en varmepumpes funktioner og hvordan den producerer billig, bæredygtig varme.

Energirenovering af bolig

Related Posts

Leave A Comment