Blog Single

10 jul

Pilleovnens fordele

Få grøn varme i huset fra brændeovnen

Annoncørbetalt indhold

Introduktion til pillebrændeovnens mange fordele

Står du foran at skulle udskifte varmesystemet i dit hjem og vil du gerne kombinere den praktiske opvarmning af huset med en mere hyggelig varmekilde? Udviklingen går rivende stærkt inden for miljøvenlige og bæredygtige energikilder til opvarmning af boligen. Derfor overses mange mindre nyudviklinger ofte – blandt andet den mindre kendte pillebrændeovn, som er den nye praktiske og ikke mindst miljøvenlige udgave af den klassiske, hyggelig brændeovn i stuen.

Hvad er fordelene ved en pillebrændeovn?
Udover det indlysende ved, at synet af levende ild og varmen fra brændeovnen klart er mere hyggeligt end en radiator, så er der også økonomiske fordele ved at investere i en CO2 neutral brændeovn. Mange vil kunne skære mere end halvdelen af udgifterne til varme ned, efter installation af en pillebrændeovn.

Træpiller er fremstillet af træ samt rester fra diverse produktioner, hvor træ indgår (fx byggebranchen), og består dermed af fine rester af forarbejdet træ, der er presset sammen til ensartede piller. Som et affaldsprodukt, der anvendes til nye formål, er pillerne både billige og ressourcebesparende.

Det er dog ikke blot klimaet, der har glæde af fyring med træpiller – det er også langt mere praktisk og lettere at fyre op i en brændeovn med piller, så du slipper for meget besvær i hverdagen. Da træpillerne brænder stabilt og længe, skal du ikke fylde brændsel på igen og igen.

Læs mere om pilleovne her og find en model, der passer dit behov i listen over de pillebrændeovne, der gør dig bedst i test.

Kan jeg opvarme hele boligen med træpiller – og behøver man at installere brændeovn?”

Du skal selvfølgelig have skorsten på boligen og mulighed for at kunne montere en brændeovn, hvis du skal have glæde af en pillebrændeovn. Er dette ikke tilfældet, kan du dog sagtens stadig få glæde af træpillernes miljøvenlige varme og økonomiske fordele.

Har du egen bolig, kan du nemlig installere et pillefyr eller stokerfyr, som opvarmer hele boligen ved forbrænding af træpiller og/eller træ. I et stokerfyr kan du nemlig også fyre med træ, tilhugget i tilpas størrelse. Du vil ofte kunne drage fordel af at installere et pillefyr, da der ofte er statslige tilskud at hente eller du kan få fritagelse for diverse afgifter, når du opvarmer din bolig med CO2-neutrale energikilder som træpiller.

Husk også at du ofte kan søge om at få håndværkerfradrag, når du udskifter din boligens opvarmningskilde til vedvarende energikilder såsom pillefyr, solcelleanlæg og mange andre miljøvenlige tiltag. Det kan derfor være særdeles gode økonomiske fordele ved at undersøge mere klimaneutrale opvarmningskilder.

Læs mere om de forskellige muligheder på Varmekilder.dk, som har samlet en solid vidensbank om bl.a. fyring med træpiller samt diverse tests af de forskellige bæredygtige varmekilder.

Pilleovnens fordele

Related Posts

Leave A Comment