Blog Single

28 feb

Energirenovering ved udskiftning af tag

Sponsoreret indhold

”Man starter altid med fundamentet”. Sådan lyder et gammelt – og ganske fornuftigt – råd indenfor byggebranchen. Og det giver da også rigtig god mening at starte med at støbe soklen, før man begynder at lægge tag.

Sådan forholder det sig dog ikke nødvendigvis, når vi taler om energirenovering og -optimering af din bolig. Her kan der nemlig være mange penge at spare ved at skifte dit tag til et nyt, og i samme ombæring få isoleret det nye tag optimalt.

Så meget isolering skal der til – og så mange penge kan du spare

Når du i dag får lagt et nyt tag på din bolig, er der ifølge bygningsreglementet et krav om, at nye tag skal isoleres efter samme standard som nybyggeri. Hos byggerådgvningsvirksomheden Compara, der blandt andet er specialister i tagkonstruktioner og isolering heraf, forklarer bygningskonstruktør Thomas Vester nærmere om, hvor meget isolering der skal til, når du for lagt et nyt tag.

Generelt er en moderat isolering på mellem 150-200 mm. tilstrækkelig ifølge Thomas Vester. Årsagen hertil er, at det uanset isoleringens tykkelse aldrig er muligt at skabe en 100% tæt dampspærre udefra. Samtidig knækker kurven over besparelser på varmeregningen omkring dette niveau, og yderligere isolering vil derfor kun give en begrænset besparelse.

Har du et tag uden isolering, vil blot 100 mm. isolering kunne give besparelser på omkring 125-150 kr. per kvadratmeter årligt. Det svarer til en besparelse på hele 30.000 kr. for et hus på 200 kvm. – årligt, vel at mærke.

Vælger du at isolere yderligere, følger besparelserne imidlertid ikke med i samme skala. En tagisolering på 300 mm vil f.eks. ”kun” spare 24 kr. ekstra per kvadratmeter årligt. Det betyder ikke, at det så ikke kan betale sig at isolere mere end 100 mm. – men det betyder, at det er værd at overveje, om du ønsker den ekstra isolering eller ej.

Hvor meget koster et nyt tag?

Prisen på et nyt tag afhænger af flere forskellige faktorer, herunder:

  • Hvilken type tag ønsker du?
  • Hvor stor er din bolig?
  • Hvilken tykkelse ønsker du på din isolering?
  • Har du ønsker om ovenlysvinduer?
  • Hvilke tagrender ønsker du?

 

Er du interesseret i at finde ud af hvor meget, det vil koste at skifte dit nuværende tag ud med et nyt, kan du med fordel bruge prisberegneren på Comparas hjemmeside. Her kan du indtaste oplysninger omkring dit nuværende tag og ønsker til det nye tag, hvorefter Compara anslår en cirkapris på udskiftning af taget. På den måde kan du hurtigt beregne, om en energioptimering af dit tag ikke blot er en fordel for klimaet, men også for din tegnebog.

Related Posts

Leave A Comment