Blog Single

31 maj

Køb vinduer med tanke på miljøet

Sponsoreret indhold

Helt op til 10% af Danmarks samlede energiforbrug, ryger direkte ud af utætte vinduer, på grund af for dårlig isolering. Derfor kan du gøre en stor forskel for miljøet, hvis du vælger at udskifte vinduer og døre i dit hus.

Energivinduer

Som en del af den miljørigtige omstilling som vores danske samfund og store dele af verden arbejder hen imod, kan du skåne miljøet ved at skifte til energivinduer.

Når du ønsker at sænke både energiforbruget og CO2-udledningen i din bolig, så handler det om at mindske varmetabet. Og netop her spiller energiruder en vigtig rolle, fordi en usynlig belægning på glassets overflade gør det muligt at solens stråler kommer ind, alt imens varmen indefra reflekteres.

En investering

Hvis du ser længere ud i fremtiden, så vil det være en god investering at skifte de gamle termoruder ud med energivinduer. Det er det helt konkret, fordi du med energivinduer formår at minimere varmespildet i din bolig og dermed tjener vinduerne sig selv hjem med tiden. Man siger at energiruder i gennemsnit har betalt sig selv tilbage inden for 10 år.

Bedre indeklima

Men det er ikke blot en økonomisk investering at skifte til energiruder. Der er nemlig den sidegevinst, om man vil, at indeklimaet i din bolig bliver væsentligt bedre og sundere for dig og din familie.

Forsatsvinduer

Hvis du ikke ønsker at udskifte dine nuværende vinduer, men ønsker at optimere vinduerne til at være mere miljøvenlige, så har du muligheden for at anvende energimærkede forsatsvinduer. Det kan eksempelvis være nyttigt, hvis vinduerne er en vigtig del af boligens arkitektoniske udseende.

Lige så energivenligt

Et energimærket forsatsvindue er faktisk lige så energi- og støjdæmpende som et helt nyt energivindue. Det kan derfor være en god løsning, hvis du ønsker at være miljøbevidst, men ikke ser en investering i helt nye vinduer som den bedste løsning.

spar energi med nye vinduer og døre

Energivenlige døre

l mange ældre huse er indgangsdøren så gammel, at både karm og selve døren har “slået sig”. Det betyder at der er en utæthed og et betydningsfuldt varmespild.

Af den grund kan en energivenlig dør, som er udviklet til at modstå vind og vejr, også medvirke til en lavere varmeregning. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selve dørkarmen skal være foret, så tætheden er komplet. I så fald vil døren være helt tæt og kunne holde bedre på varmen.

Europæisk energimærkningsordning

Tilbage i 2010 overgår Danmark til europæiske standarder, når det kommer til energimærkning af vinduer. Her har man indtil nu fastsat reglerne for energiforbrug efter en såkaldt U-værdi. Men i fremtiden vil denne være erstattet af Eref, som er et udtryk for det gennemsnitlige energitilskud.

Det nye ved Eref er, at den tager hensyn til den solenergi, som stråler ind af vinduerne.

Rådgivning

Hvis du ønsker at vide mere om energivinduer og de fordele som du som boligejer får ved at skifte til energirigtige vinduer, så kan du blandt andet tage et kig på https://www.bedst-billigst.dk/. Her kan du både læse mere og tage direkte kontakt til fagfolk som sidder klar til at vejlede dig.

Related Posts

Leave A Comment