Blog Single

22 apr

Få grøn strøm i stikket

Sponsoreret indhold

Hvis du er typen der sidder og krummer tæer og ser forfærdelige billeder af en fremtidig planet der ikke har været gjort nok for på trods af at der findes mange muligheder endnu, så kan det være at du skal starte med at se på hvad du selv kan optimere. Hvilken slags strøm får du f.eks. leveret i din stikkontakt derhjemme?

Grøn strøm fra naturen selv

De fleste af os ved egentlig godt at der findes grøn energi der kan give os strøm til husførelsen, men de færreste ved alligevel meget lidt om det vi herved kalder for grøn strøm og derfor er det langt fra alle der har grøn strøm derhjemme i stikket.

Grøn strøm er strøm der kommer fra naturens egne energikilder som f.eks. vinden, solen og vandets strømninger. Alle disse kilder vil uanset om vi udvinder dem eller ej ske og spørgsmålet er så bare hvorfor vi ikke udvinder det alle sammen, når nu de andre strømkilder vi ellers gør brug af, er til skade for vores klima.

Mindre produktion af grøn strøm i Norge

De fleste af os modtager el der udvindes på bekostning af vores klima, som f.eks. fjernkraftværker. Denne mulighed har været til i mange år og er derfor svær at gøre billigere for danskerne, selvom vi egentlig er gode til at placere vindmøller og solcellepaneler rundt omkring i landet.

Vi har på trods af den knap så grønne strøm fra f.eks. fjernkraftværker alligevel været gode til at se en mulighed i at købe strøm fra Norge der har udvundet strømmen fra deres vand, men produktionen af denne grønne strøm er blevet mindre de seneste år og det har betydet at prisen på den norske strøm kun er blevet dyrere.

Hvis alle bare valgte at bakke op om produktionen af grøn strøm

Vi danskere elsker at spare penge og desværre og lidt for meget i forhold til at have øje for hvad der er bedst at gøre klimamæssigt. Det er muligt at støtte op omkring den danske produktion af grøn strøm, men dette kræver at vi er villige til at betale prisen for det, som på årsbasis vil være en smule dyrere end hvis vi får strømmen fra f.eks. fjernkraftværket der afbrænder og udleder CO2, der er til stor skade for klimaet.

Det har dog vist sig med beregninger, at hvis alle danskerne valgte at støtte op og betale den smule mere hvert år for den grønne strøm, så ville det have en afgørende betydning på vores samlede CO2-udledning, men desværre er det svært at få alle med i samme båd og især i disse tider hvor energipriserne i forvejen river den daglige økonomi fra hinanden.

Related Posts

Leave A Comment