Blog Single

22 aug

Bæredygtighed: 2 grønne løsninger

Sponsoreret indhold


Du tænker måske over, hvordan du kan implementere grønnere løsninger i dit liv – vi hører jo alle om, hvordan moder jord lider og hvordan det er et fælles ansvar at tage del i bæredygtighed. I denne artikel vil vi derfor give dig et par løsninger til, hvordan du nemt kan være mere grøn i din dagligdag. 

Lav bæredygtige investeringer 

Du kan lave bæredygtige investeringer, hvad end du er garvet investorer eller helt ny i feltet. Mange privatpersoner er også begyndt at lave investeringer, idet investeringer generelt set er blevet mere normaliseret over de senere år. Hvis du ikke er investor, men blot ønsker at tage flere bæredygtige valg, kan du nemt lave nogle bæredygtige investeringer. 

Du kan eksempelvis finde virksomheder, som du ved har grønne ambitioner. Du kan eksempelvis vælge at investere i virksomheder, som fokuserer på grøn energi eller virksomheder, som udelukkende producerer deres produkter med genanvendelige materialer. Alt du behøver er at lave research – og du kan eventuelt søge rådgivning, når du skal lave investeringer i aktier

Du kan også vælge at investere i lokalmiljøet. Der findes efterhånden mange initiativer overalt i de større byer i Danmark, hvor fokus er på bæredygtighed. Når vi er flere, som investerer i de bæredygtige alternativer – hvad end det handler om store virksomheder eller de små i lokalmiljøet – vil flere tage del i tendensen. På den måde kan du lave bæredygtige “ringe i vandet”.

Bæredygtige fødevarer

I Danmark smider vi utrolig meget mad ud, hvilket hurtigt får en meget negativ indflydelse på klimaet. For eksempel smider vi store dele kød ud, hvilket er et af de fødevarer, som kræver flest ressourcer for at producere – og det kan hurtigt blive skadeligt for klimaet. 

Du kan gøre mange ting selv for ikke at deltage i disse dårlige vaner, men i stedet tage bæredygtige valg. Først og fremmest kan du selvfølgelig vælge at spise mindre kød. Hvis du spiser mindre kød, er der pludselig brug for mindre kød i køledisken hos supermarkedet. Det betyder, at produktionen af kød vil blive mindre og deraf er moder jord blevet påvirket i en mere positiv retning. 

Yderligere kan du øge dit fokus på dit private madspild. Har du eksempelvis forsøgt at fryse dine gamle grøntsager ned? Det kan sagtens lade sig gøre. Du har måske en gammel peberfrugt, 3 gamle gulerødder og 2 gamle porre. De vil blive dårlige, før du kan nå at spise dem. Skær dem i små stykker, frys dem ned og tag dem op, når du har lyst til en hurtig og simpel suppe. Du kan også super hurtigt eliminere dit madspild ved hjælp af måltidskasser. På den måde er der ikke en masse ekstra grøntsager eller kød i køleskabet, som du ikke ved, hvad du skal bruge til.

Related Posts

Leave A Comment