Blog Single

20 jan

Så stort er danskernes elforbrug

Sponsoreret indhold

Strøm er blevet en fast del af stort set alles hverdag, og i dag kan vi nærmest ikke klare os uden: Køleskabet og fryseren skal være tændt konstant for at holde madvarerne kolde og friske, og vi skal da have lys, så vi kan se, hvad vi laver, når solen er gået ned. Dertil skal mobiltelefonen og/eller computeren oplades, og TV og spillekonsoller kræver også strøm. Ja, der er ikke meget i dag, der ikke er koblet til elnettet – men det er ikke ensbetydende med, at vi skal bruge mere strøm.

Gennemsnittet

Ved du, hvor meget strøm en familie bruger i gennemsnit? cirka 4.500 kWh om året. En gennemsnitsdansker bruger 1.600 kWh om året. Energistyrelsen anbefaler, at det gennemsnitlige energiforbrug skal sænkes til omkring 1.000 kWh om året pr. person, både for vores egen, og for klimaets skyld. Der er forskellige måder, hvorpå du kan sænke dit elforbrug, og vi kommer med et par bud herunder:

Brug energimålere på dine elektriske apparater

Når vi lige bruger mikroovnen til at varme resterne op, eller har TV’et til at stå tændt, tænker de færreste af os over, hvor meget strøm, der egentlig bliver brugt af de mange forskellige apparater. Med en energimåler i hvert stikkontakt, kan du se, hvor meget energi, hver apparat har brugt, og du kan danne dig et overblik over, hvor meget det for eksempel koster at have dit fjernsyn til at stå på stand-by. Alene det, at du ser, hvor meget strøm, de hver især sluger, kan gøre dig opmærksom på dit forbrug. Hvis du har hele familien med, kan du hurtigt begynde at spare penge på at slukke apparaterne, når du ikke bruger dem.

Skift gamle apparater ud med nye

Det teknologiske marked udvikler sig hele tiden, og du har hvert år mulighed for at købe et produkt, som er mere energibesparende end det, du har i forvejen. Hvis du kigger på elforbruget af dine gamle apparater, kan du nemt danne dig et overblik over, hvor mange penge, der er at spare på elregningen, og hvor meget mindre strømproduktion, du kræver af naturen.

Du kan også spare på strømmen ved at udskifte dine lyspærer med LED-pærer: Der mindsker du dit forbrug til belysning med op til 25 %. Føjer du dertil, at du slukker lyset, når du ikke er i rummet, og hvis du også tilføjer bevægelsessensorer til dine udendørsbelysning, er der pludselig mange kWh og penge at hente på den post.

Related Posts

Leave A Comment