Isolering

Få en mindre varmeregning og et bedre indeklima med efterisolering af din bolig

Isolering af tag og loft

Det er en god idé at tjekke om dit tag og loft trænger til efterisolering. Hvis du ikke har udnyttet loftet på dit hus, er det nemt selv at tjekke. Du bør undersøge om isoleringen slutter tæt op af spær og i samlinger, samt måle isoleringens tykkelse. Hvis der er utætheder eller din isolering er mindre end 250 mm, kan det godt betale sig at efterisolere.

Har du håndværkererfaring kan du efterisolere selv, men det er vigtigt at gøre det korrekt, da du ellers kan få problemer med fugt, som på sigt kan resultere i dyre skader på din bolig. Gør det selv arbejde er ikke altid den billigste løsning på sigt.

Isolering af ydermur

Det kan næsten altid betale sig at isolere ydermuren. Det er typisk ikke gør det selv arbejde, men det er ofte billigt at få blæst isolering ind i hulmuren. Huse fra 1920 – 1960 er typisk ikke hulmurisoleret. Er du i tvivl kan du får dit hus termograferet eller selv teste det ved at bore et hul i fugen. Hvis du kan stikke en pind mere end 15 cm ind i muren, er dit hus ikke hulmurisoleret.

Isolering af hus

Rørisolering, kedler, ventiler og cirkulationspumpe

Rørisolering, samt isolering af kedler og ventiler, er en uhyre billig måde at mindske varmetab og dermed din varmeregning. Alle rør i rum som ikke er opvarmet bør isoleres med mindst 40 mm rørisolering. Det kan være rør og ventiler i kælderen, krybekælderen, på loftet, i skunken eller i dit bryggers.

Har du mod på selv at gå i gang med at isolere dine rør, kan dette gøres med skummaterialer, som er særligt fremstillet til formålet eller stenuld og glasuld. Den optimale tykkelse af isoleringen afhænger af materialets varmeisoleringsevne (λ-værdien). Er der god plads kan du isolere med det materiale, som er billigst eller på tilbud. Kniber det med plads rundt om rør og ventiler, bør du vælge det materiale, som isolerer bedst.

Har du en ældre kedel eller cirkulationspumpe kan det være en god idé at isolere denne eller skifte til en nyere og mere energirigtig model.

Efterisolering kan være et krav

Står du og skal have nyt tag eller nye vinduer, bør du tjekke bygningsreglementet, da der ofte er krav om at du skal energiforbedre med f.eks. efterisolering i forbindelse med istandsættelsen af dit hus. Reglerne er dog indrettet således, at det kun er et krav at energiforbedre med isolering, hvis det kan betale sig.

Skifter du til en vedvarende varmeløsning er ofte et krav at efterisolere for at få fuld udbytte af anlægget. Er der tale om jordvarme eller en anden varmeløsning med lav drifttemperatur, kan anlægget få problemer med at varme huset op, hvis det ikke er isoleret godt nok.

Hvad koster det?

Prisen på efterisolering afhænger af metode og dit hus størrelse og nuværende isolering. Isolering udefra med plader, hvor vinduer med mere skal rykkes, koster mere end f.eks. hulmursisolering, hvor der blæses isoleringsmateriale ind i vægen. Efterisolering kan koste fra få tusinde kroner til 300.000 kr. eller mere, men fælles for næsten alle former for isolering er, at investering vil blive tjent hjem på nogle få år, og det er dermed en af de billigste måder at energiforbedre sit hus på.

Du kan få energitilskud og håndværkerfradrag

For hver voksen person i husstanden kan i få et håndværkerfradrag på 12.000 kr., hvor arbejdsløn inkl. moms kan trækkes fra i skat. Er i to person på minimum 18 år kan i derfor trække op til 24.000 kr. fra. Der ud over kan du søge om energitilskud, som bliver beregnet ud fra energibesparelsen. Isolatøren hjælper ofte med ansøgningen om tilskud, som skal søges hos et energiselskab.

Tag en håndværker med på råd

Den nemmeste og mest effektive metode til at afklare hvilke former for isolering, som kan betale sig for dig at få udført på dit hus, er at få 3 håndværkere til at gennemgå huset og give dig et uforpligtende tilbud på arbejdet.

Med 3 tilbud i hånden får indsigt i hvad der kan gøres, og du kan dermed bedre tage den endelige beslutning om hvilke energiforbedringer som er bedst for dig.

(Reklame, 3byggetilbud)

Isolering - Få 3 uforpligtende tilbud fra lokale leverandører

NEMT, HURTIGT OG GRATIS TILBUD   HÅNDVÆRKERE I HELE LANDET

Få 5 års entreprisegaranti på 35.000 kr.

Hvis der opstår fejl eller mangler ved det arbejde håndværkeren har udført, så dækker entreprisegarantien fra 3byggetilbud med op til 35.000 kroner til udbedring af disse. Garantien dækker også hvis håndværkeren går konkurs.

Boligforeninger, selskaber og erhverv er dækket for op til 100.000 kroner.

3byggetilbud entreprisegaranti dækker i 5 år og skulle noget gå galt skal du blot følge deres klageguide, som altid kan findes på 3byggetilbud.dk/garanti/

Alt du skal gøre er, at bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på isolering hos 3byggetilbud og vælger du en af disse leverandører, er din investering i et isolering dækket af garantien. Få 3 tilbud på isolering – Gratis!

Kilde: Energistyrelsen, sparenergi.dk