Reduceret
kulforbrug

Vi har allerede reduceret vores kulforbrug med 73% - og om 6 år er vi 100% kulfri.

Beslutningen er taget. Vi bliver 100% kulfri i 2023

Hos DONG Energy er vi stolte af at være landets største producent af grøn strøm. Vi er også Danmarks største bekæmper af CO2-udledning, og vi arbejder hele tiden på at blive endnu grønnere. Siden 2006 har vi reduceret vores kulforbrug med 73%, og nu har vi besluttet os for at blive helt kulfri.

Det tager tid at omlægge store kraftværker og samtidig sikre, at vi kan forsyne alle kunder døgnet rundt. Men allerede om 6 år er vi 100% kulfri.

Danmarks største producent af grøn strøm

Vi producerer i dag en fjerdedel af al den grønne strøm, der produceres i Danmark. Det svarer til over 1 million danske hjems årlige forbrug af el. Det gør os til landets største producent af grøn strøm.

Danmarks største bekæmper af CO2-udledning

Og vi stopper ikke her. DONG Energy har stået for over halvdelen af landets samlede CO2-reduktion siden 2006. Faktisk har vi reduceret vores kulforbrug med 73%. Og nu har vi besluttet os for at blive 100% kulfri allerede i 2023. Det har været længe undervejs, men allerede om 6 år vil alle vores kraftværker være omlagt fra at fyre med kul til at fyre med biomasse.

Bæredygtig træfældning

Vores biomasse kommer fra certiceret og bæredygtigt skovbrug. Skovejeren sørger for, at træerne genplantes, så der altid er nok træer.

 

Du kan se 360° filmen på tre måder:

Du kan se filmen på din computerskærm. Du bruger musen til at se dig omkring, mens filmen afspiller. Brug internetbrowserne Firefox eller Chrome. Safari og Internet Explorer understøtter endnu ikke 360° virtual reality-video.

Du kan se filmen på din mobil eller tablet ved at bevæge enheden. Husk at åbne videoen i YouTube-app'en for at bruge 360° funktionen.

Hvis du har et virtual reality-headset, får du den absolut bedste virtual reality-oplevelse, når du ser vores 360° video af fremtidens kraftværk.